Groepen en Arrangementen

Iets te vieren?

Heeft u iets te vieren dan zit u bij ons gezellig en wordt u gastvrij en geweldig verzorgd. Bij lunchroom Adema is veel mogelijk. Onze sfeervolle ingerichte lunchroom is de ideale plek voor uw feest, lunch of meeting. U kunt starten met heerlijke koffie en zelfgemaakte appeltaart en een dikke toef slagroom of een uitgebreide lunch gebruiken met verse broodjes en heerlijk beleg. Uiteraard kunt u ook de dag afsluiten met een smakelijke diner. Onze smûkke hoek is hier bijzonder geschikt voor.

Geen ideeën voor een dagje uit voor vrienden of familiedag? Vraag de complete dagarrangementen aan!
Programma met rondvaart, museum bezoek of andere activiteiten.

Kom langs of bel en vraag naar de mogelijkheden. Jan Adema 0511 – 539 675.

Wij maken voor u een op maat arrangement voor uw evenement. Familiefeesten met outdoor activiteiten of museumbezoek met uitgebreid diner, alles is mogelijk voor schappelijke prijzen. Uw lunch of high tea in klederdracht, onvergetelijk. Bedrijfuitjes met cultuur of samen koken op locatie, wij regelen alles tot in het kleinste detail. Duidelijke transparante prijzen en klantvriendelijk voor u samengesteld. Neem vrijblijvend contact met Jan Adema telefoon 0511-539688 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Patat

  patat

  Onze friet is vers dus geen diepvries. Zodra de grote frietaardappelen worden geschild, gewassen en gesneden tot mooie Hollandse frieten worden ze onmiddellijk voorgebakken in verantwoorde plantaardige olie van 170 graden. Hierdoor krijgen ze ruim de tijd zodat de patatten hun eerste garing krijgen. De inmiddels zachte frieten worden dan uit de olie gehaald en krijgen rust om door te garen en af te koelen. Deze procedure is een belangrijk proces om op een later tiidstip goudbruine
  friet te krijgen. Dit zogenaamde afbakken gebeurt op een hogere temperatuur in plantaardige olie die rijk is aan omega 3 vetzuren. Hierdoor worden onze frieten krokanter en veel minder vet. Verantwoord en beter dus en vooral lekkerder. Ovetuig uzelf!
 • Kroket

  kroket

  ln het jaar 1705 wordt het eerste recept geschreven voor het maken van de croquette, oftewel de kroket door de kok van Lodewijk de veertiende van Frankrijk. De eerste kroket zag er in die tijd anders uit dan de kroket die we tegenwoordig kennen, namelijk in de vorm van een ei.
  De vleesvulling op basis van ragout werd, net als tegenwoordig, door het paneermeel gerold om vervolgens in dierlijk reuzelvet gefrituurd te worden. Lodewijk lV was gek op deze lekkernij. Na deze eerste vleeskroket zijn er nu veel variaties zoals de goulashkroket, de aardappelkroket, de biologische Amsterdamse kroket en nu tijdelijk in ons assortiment: de saté kroket. Een pure kroket rnet kruidige satévulling met pinda.

  Overtuig uzelf! Onze kroketten worden gebakken in verantwoorde omega 3 plantaardige olie. Veel krokanter en minder vet.
 • Frikadel

  frikadellenDe frikadel werd ín 1954 gelanceerd in Dordrecht. Slagers Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht.
  Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen.

  Zljn oplossing was wel de vorm maar niet het recept dat uit kip, varkensvlees, kruiden, paneermeel, ui en bindmiddel bestaat te wijzigen: van de bal maakte hij namelijk een worst. De naam voor zijn product werd hem door een Duitse snackbarhouder ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal.

  De Vries maakte hier frikadel van. De Vries geeft toe dat Jan Bekkers van snackfabriek Beckers uit Deurne van de frikadel in 1959 een gladder en fijngemalen exemplaar maakte zoals we dat nu nog kennen.