PLATES & MAALTIJDEN

Onze friet is vers, dus geen diepvries en wordt twee keer gebakken in verantwoorde plantaardige olie.
De temperatuur van de olie wordt automatisch elektronisch gecontroleerd en systematisch gefilterd en garandeert een constante kwaliteit. Hierdoor is de friet minder vet en vooral veel lekkerder en dat proeft u.
Pindasaus maken we zelf en we gebruiken de beste mayonaise van Oliehoorn.

Plate malse kipschnitzel
Heerlijk gekruid en voorzien van een krokant laagje
13,75
Plate gepaneerde schnitzel
Schnitzel gemaakt van varkensvlees
14,75
Plate varkenssaté
Drie stokjes saté met zelfgemaakte pindasaus
14,75
Plate gehaktbal
Hollandse gehaktbal van slager Rypma uit Gytsjerk
15,75
Plate kipsaté
Drie stokjes saté met zelfgemaakte pindasaus
14,75
   
Alle bovengenoemde plates en stoofpotten worden geserveerd met verse frieten, frisse ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, dressing en Oliehoorn mayonaise  
   

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten
Voor alle producten op deze kaart geldt indien voorradig

  • Patat

    patat

    Onze friet is vers dus geen diepvries. Zodra de grote frietaardappelen worden geschild, gewassen en gesneden tot mooie Hollandse frieten worden ze onmiddellijk voorgebakken in verantwoorde plantaardige olie van 170 graden. Hierdoor krijgen ze ruim de tijd zodat de patatten hun eerste garing krijgen. De inmiddels zachte frieten worden dan uit de olie gehaald en krijgen rust om door te garen en af te koelen. Deze procedure is een belangrijk proces om op een later tiidstip goudbruine
    friet te krijgen. Dit zogenaamde afbakken gebeurt op een hogere temperatuur in plantaardige olie die rijk is aan omega 3 vetzuren. Hierdoor worden onze frieten krokanter en veel minder vet. Verantwoord en beter dus en vooral lekkerder. Ovetuig uzelf!
  • Kroket

    kroket

    ln het jaar 1705 wordt het eerste recept geschreven voor het maken van de croquette, oftewel de kroket door de kok van Lodewijk de veertiende van Frankrijk. De eerste kroket zag er in die tijd anders uit dan de kroket die we tegenwoordig kennen, namelijk in de vorm van een ei.
    De vleesvulling op basis van ragout werd, net als tegenwoordig, door het paneermeel gerold om vervolgens in dierlijk reuzelvet gefrituurd te worden. Lodewijk lV was gek op deze lekkernij. Na deze eerste vleeskroket zijn er nu veel variaties zoals de goulashkroket, de aardappelkroket, de biologische Amsterdamse kroket en nu tijdelijk in ons assortiment: de saté kroket. Een pure kroket rnet kruidige satévulling met pinda.

    Overtuig uzelf! Onze kroketten worden gebakken in verantwoorde omega 3 plantaardige olie. Veel krokanter en minder vet.
  • Frikadel

    frikadellenDe frikadel werd ín 1954 gelanceerd in Dordrecht. Slagers Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht.
    Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen.

    Zljn oplossing was wel de vorm maar niet het recept dat uit kip, varkensvlees, kruiden, paneermeel, ui en bindmiddel bestaat te wijzigen: van de bal maakte hij namelijk een worst. De naam voor zijn product werd hem door een Duitse snackbarhouder ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal.

    De Vries maakte hier frikadel van. De Vries geeft toe dat Jan Bekkers van snackfabriek Beckers uit Deurne van de frikadel in 1959 een gladder en fijngemalen exemplaar maakte zoals we dat nu nog kennen.